Vrijwilliger worden

De landschapsbeheerploegen Utrecht werken op dit moment met ongeveer 100 enthousiaste vrijwilligers. Vele vrijwilligers werken al meerdere jaren bij onze ploegen en hebben inmiddels de nodige ervaring met de diverse werkzaamheden.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?
We zijn alle werkdagen van de week met één of meerdere ploegen op verschillende locaties aan het werk. De werkzaamheden zijn heel divers, altijd ‘groen’ gerelateerd en lekker buiten. Een ploeg bestaat uit minimaal vijf vrijwilligers en een ploegbegeleider. En ook leuk; we komen regelmatig op zeer bijzondere locaties die veelal niet vrij toegankelijk zijn.

Nieuwe vrijwilligers worden afhankelijk van beschikbaarheid, woonplaats en interesses qua werkzaamheden ingedeeld in een ploeg. Natuurlijk loop je als vrijwilliger eerst mee om de sfeer te proeven en te ontdekken of het werken in een ploeg bij je past. Je werkt als vrijwilliger gemiddeld één dag per week, maar indien gewenst zijn meerdere dagen bij meerdere ploegen ook mogelijk.

De werkdagenzaamheden starten om 09:00 en eindigen ongeveer om 15:30. We houden iedere dag een koffie- en lunchpauze, waarbij iedereen zorgt voor zijn eigen eten en drinken. Als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligersvergoeding van € 4,00 per dag.

Benieuwd naar de ervaring van een vrijwilliger? Lees dan het verhaal van Gerard Hoekstra.

Waarom is dit vrijwilligerswerk zo interessant ?

  • Het is een mooie, gezellige én nuttige tijdsbesteding
  • Je werkt lekker buiten, meestal in de vrije natuur
  • Je werkt veelal op bijzondere, soms historische locaties
  • Je kunt een bijdrage leveren aan het in stand houden óf uitbreiden van kwetsbare natuur
  • Je kunt gebruik maken van verschillende werkgerelateerde opleidingen
  • Je doet vakkennis op

Heb je interesse om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan? Je bent van harte welkom! Stuur een email naar info@landschapsbeheerploegen.nl of neem telefonisch contact op met onze bedrijfsleider Wolbertie Ruiter, via 06-15 15 45 33.

Wie weet ben je dan binnenkort al heerlijk buiten aan het werk op een mooie en bijzondere locatie in de provincie Utrecht!